U Bolu se već tjedan dana održavaju Bolske ljetne glazbene radionice koje su počele kao dio Međunarodne ljetne glazbene škole Pučišća. Međunarodna ljetna škola Pučišća ove se godine na Braču održava 24. put, a dio programa, radionice popularne i jazz glazbe, latina i bluesa, posljednjih devetnaest godina održava se u Bolu. Predavači na radionicama su vrhunski glazbeni stručnjaci i virtuozi jazz izvedbi: saksofonistima je mentor Saša Nestorović, a rad u ansamblu moderiraju i vode gitarist Mario Igrec i osnivač Međunarodne ljetne glazbene škole Juraj Vrandečić.

Međunarodna ljetna škola u Pučišćima ima veliku tradiciju i edukativno, kulturno i turističko značenje. Kroz školu je posljednja dva desetljeća prošlo više od 4000 polaznika od kojih su mnogi danas uvaženi glazbenici koji su postigli velike uspjehe.

Za kraj održavanja radionica u Bolu koje traju od 23. do 30. kolovoza, voditelji i polaznici zajedno muziciraju na završnom koncertu koji je prava poslastica za ljubitelje jazz i fusion glazbe.

Zajednički jazz koncert polaznika radionice bit će u četvrtak 29. kolovoza, ispred Župne crkve u 21 sat.

Završni jazz koncert, kao i cijela radionica, dio je programa Bolskog lita i ostvaren je u suradnji s Centrom za kulturu Općine Bol. Jazz glazbenici nastupit će i u srijedu 28. kolovoza na Bolskoj litnjoj noći u dijelu programa, uz vodeće zabavljače.

Program Međunarodne glazbene škole Pučišća ima visoko pokroviteljstvo Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. Projekt također dugi niz godina podržava Ministarstvo kulture RH, Arriva, Hrvatska turistička zajednica, HUZIP, ZAPRAF, Splitsko – dalmatinska županija i TZ Splitsko -dalmatinske županije.