Mladi pijanist Tomislav Damjanović nastupit će na idućem klasičnom koncertu u crkvi Dominikanskog samostana u utorak 6. kolovoza u 21 sat izvodeći djela Johannesa Brahmsa, Mauricea Ravela i Dore Pejačević. Tomislav Damjanović (1992.) rodom je s otoka Brača iz Postira. Student je diplomskog studija (master) na njemačkoj instituciji Hochschule für Musik Franz Liszt u Weimaru u klasi ruskog profesora Grigoryja Gruzmana. Trenutno se usavršava na Univerzitetu za umjetnost u Grazu putem Erasmus+ programa studentske mobilnosti u klasi prof. Dr. Milane Chernyavske.

Učenje klavira započeo je u dobi od deset godina u klasi profesorice Ljubice Rudolfi na područnom odjelu splitske glazbene škole Josipa Hatzea u Postirama na Braču gdje je završio svoje osnovno glazbeno obrazovanje. Nakon toga završio je srednju glazbenu školu Josip Hatze u Splitu u klasi prof. Kosovke Čudina, a od rujna 2011. redovni je student Muzičke akademije u klasi red. prof. Đorđa Stanettija, na kojoj je magistrirao 2016. godine u klasi doc. Danijela Detonija.

Od samih početaka bilježi brojne nastupe i uspjehe na mnogim natjecanjima. Od recentnih nagrada, na Međunarodnom festivalu mladih pijanista Amici del pianoforte u San Danieleu ( Italija, 2013. ) osvojio je glavnu nagradu i posebnu nagradu za izvedbu skladbi J. Brahmsa, te 2015. godine za izvedu skladbi Mauricea Ravela. U travnju 2017. godine odnio je pobjedu na Varaždinskom natjecanju za pijaniste Memorijal Jurica Murai u kategoriji Grand Prix do 32 godine starosti. U travnju 2018. godine uslijedila je 2. Nagrada na međunarodnom natjecanju Cittá di Stradella u Stradelli, Italija. U travnju 2019. godine proglašen je dobitnikom nagrade Darko Lukić na istoimenoj 52. tribini mladih glazbenika u Zagrebu.

Ulaz na koncert je slobodan. Napominjemo da je da koncert počinje pola sata ranije u odnosu na uobičajeni termin.