U okviru Dana korejske kulture  i ovog utorka 30. srpnja u crkvi Dominikanskog samostana u 21.30 sat uživat ćemo u nastupu dvoje korejskih umjetnika. Koncert će održati pijanistica Clara Junginn Bae, majstorica solističkih recitala, koju smo čuli na klasičnom koncertu i prošlog utorka a ovog joj se puta priključuje i korejski tenor Jay Hyuk Yang, izuzetno uspješan glazbenik koji se istaknuo izvođenjem brojnih opernih uloga. Korejski glazbenici izvodit će djela Tosellia, Tostia, Schuberta, Bizeta, Curtisa i drugih.

Iako je i prethodnih godina manifestacija kulture i zabave Bolsko lito imala u svojem programu koncerte korejskih glazbenika, u ovoj 30. jubilarnoj godini postojanja, Bol je imao priliku kroz Dane korejske kulture doživjeti korejsku umjetnost na više razina, uz prijateljsko druženje i upoznavanje.

Jay Hyuk Yang, tenor, studirao je na Seoul Državnom sveučilištu, pjevanje, na Muzičkoj Akademiji i završio je Master studij glazbe pjevanja na Indiana Sveučilištu u SAD-u.

Bio je stipendist Maestro Leonard Berstein Foundation-a dok je studirao na Indiana Sveučilištu. Studirao je skupa sa Maestrom Jamesom King, profesorom Williamom Schreiner i Maestricom Gloriom Davy.

Bio je pozvan os atrane Pacific Music Festivala kao stipendist. Osvojio je različita pjevačka natjecanja; dobitnik NATS natjecanja i New York Metropolitan regionalnog natjecanja. Kao profesionalni glazbenik bio je šef-dirigent zbora Greater Washington International-a, glazbeni direktor na Art Centru Veleposlanstva Republike Koreje u Washingtonu DC, SAD-u i na Washington Operi, solist i član zbora. Pjevao je mnoge operne glavne uloge kao “Don Pasquale”, “La Boheme”, “Elixir of Love” itd. Trenutno radi kao dirigent na Don Sung Bethel crkvenom zboru, na zboru Korea University Emsemble, na Dauri zboru, Saesol zboru i nastupa kao solist,  slobodno uzimajući operne uloge.