Edukativna kazališna predstava za djecu “Tonka Bontonka” koju je pripremila Kazališna Scena “Gorica” još je jedan od inspirativnih programa za najmlađe koje u ovoj jubilarnoj 30. godini postojanja u svojoj raznolikosti donosi Bolsko lito.

Predstava “Tonka Bontonka” na daskama  Teatrina ‘’Dva ferala’’ odigrat će se u četvrtak 18. srpnja u 20.30 sati. Namijenjena je djeci starijoj od četiri godine i traje 45 minuta.

“Tonka Bontonka” je edukativni mjuzikl koji kroz uloge pristojne djevojčice Tonke i nestašnog dječaka Stjepka poučava najmlađe kulturnim obrascima ponašanja koje trebamo usvajati od malih nogu kako bismo u konačnici stvarali civilizirano društvo.  Kako se ponašati za vrijeme jela? Koje higijenske navike steći? Kako se igrati ne ometajući susjedstvo i okolinu? Kako se odnositi prema prijateljima i starijim osobama?  Odgovore na ova i mnoga druga pitanja djeca će utvrditi upravo na ovoj interaktivnoj predstavi prikazanoj na duhovit način. Kombinacijom prigodnih pjesama i edukativnog sadržaja kod djece se lakše potiče emotivni i socijalni doživljaj. Tako ono što su vidjela i čula ostaje pohranjeno u njihovim glavicama, što je i krajnji cilj ovog kazališnog komada.

Nadahnuta nekim prošlim vremenima, Tonka BONTONKA otkriva da ako nam je do nečega stalo, onda ćemo se potruditi malo i kad kažemo lijepu riječ i poštujemo ljude, tad na svijetu sve nekako ljepše bude! Uz prstohvat pažnje i harmonične glumce, čarolija bontona osvojit će svako srce! Predstavu je režirala Morana Dolenc. Glume Dunja Fajdić i Igor Baksa. Autorice teksta su Dunja Fajdić i Jelena Radan. Autorice glazbe su članice grupe Meritas Anita Valo i Meri Jaman.

Cijena ulaznice je 30 kuna.

Ova dječja predstava (kao i druge predstave za odrasle) dio je manifestacije kulture i zabave, 30. Bolskog lita, kojeg organizira Centar za kulturu Općine Bol.

 

Predstava Tonka Bontonka