“Brodolomke” su priča o tragičnim sudbinama potpuno različitih ženskih karaktera koje povezuje samo jedno – ozbiljan problem s alkoholom – životno prikazuje svu nesreću ljudskih života. Bol trauma i nošenje s njima na autodestruktivan način u „Brodolomkama“ se prezentira na neposredan način koji ujedno nasmijava, ali i budi osjećaj empatije, prepoznavanja sa svim tim almodovarovskim ženama na rubu živčanog sloma čija putovanja, od grlića vinske boce do oslobođenja od ovisnosti, pratimo. Kao autorski projekt „Brodolomke“ su nastale prema predlošku Ane Maras Harmander. Na topao način predstava progovara o tabu-temama modernog društva – opsjednutošću uspjehom, pronalaženju utjehe u ovisnostima i potiskivanju trauma.

Režija iskusnog Krešimira Dolenčića uz odličnu glumu četiri glumice i jednog glumca tvore skladnu kabaretsku predstavu prožetu tragikomikom, a sve rezultira uspješnim spojem koji gledatelje ne ostavlja ravnodušnima. Zabavna feel-good predstava nakon koje ćete se osjećati povezanijima sa samim sobom i izići iz kazališta s osmijehom na licu.Glume: Ecija Ojdanić, Iva Jerković, Nataša Kopeč, Sanja Milardović i Sven Šesta.

Ulaznice se mogu kupiti na ulazu u Teatrin na dan predstave od 20 sati po cijeni od 50 kuna ili u pretprodaji u galeriji Doma kulture od 20 sati do 22 sata po cijeni od 40 kuna. Predstava “Brodolomke” zaista je veliki kazališni hit koji na svojoj ovoljetnoj turneji stiže i u Bol. Sve predstave dio su kulturne i zabavne manifestacije 30. Bolsko lito koje organizira i kreira Centar za kulturu Općine Bol.