Prije počeka školske godine na programu Bolskog lita još je jedna kazališna predstava za najmlađe pod naslovom “Avanture luka poriluka“, u četvrtak 5. rujna u dvorani Doma kulture u 18 sati.

Poznati kazališni pisac, autor hitova za odrasle i edukativnih predstava za djecu, Matko Elezović napisao je zanimljivi scenarij koji potiče djecu na zdrav život i čuvanje okoliša.

Nina je djevojčica koja zna kako se zdravo hraniti, a Krešo je njezin prijatelj koji to tek mora otkriti. U tome će mu pomoći kozica Mica, divlja svinja Rokić i Marko mravojed.

Krešo kreće u avanturu života! Na kraju predstave im Lutka Sveznalutka otkriva da su tajna svijeta oni – sama djeca! Uz songove Lea Anđelkovića djeca će saznati i kakve veze ima čuvanje okoliša sa zdravom hranom. Ovu predstavu “Hit teatra” preporučio je zagrebački Gradski ured za zdravstvo jer predstava podiže svijest o javnozdravstvenom problemu prekomjerne težine kod djece.

Predstavu je režirala Iva Srnec, kostimografkinja je Sara Lovrić Caparin, glazbu je skladao Zvonko Presečki a glume Matko Elezović i Justina Vojaković Fingler. Predstava je namijenjena djeci vrtićke dobi te učenicima nižih razreda osnovne škole. Ulaznice se mogu kupiti na ulazu Doma kulture po cijeni od 30 kuna.

Predstave za djecu i odrasle dio su programa kulturne manifestacije 30. Bolsko lito koje kreira i organizira Centar za kulturu Općine Bol.