Predivnom izložbenom instalacijom usred galerije i druženjem sudionika i roditelja u Domu kulture završena je u srijedu, 14. kolovoza, dvotjedna dječja radionica pod vodstvom uspješne i talentirane modne dizajnerice Antonije Jakšić Dorotić, a u sklopu dječjeg kreativnog programa 30. Bolskoga lita.

U zanimljivom spoju i suživotu u ponedjeljak otvorene “ozbiljne” izložbe Roka Matjašića – Moj Brač – iz Ciklusa ljetnih izložbi u Domu kulture,  postavljena je u središtu galerije i viseća instalacija dječjih radova s kreativne radionice. 

U prepunoj galeriji tako su uz pozdrave i zahvale podijeljene pohvalnice polaznicima te je otvorena izložba radova koji će u galeriji ostati još jedan dan, odnosno četvrtak 15.8. U ime organizatora i domaćina voditeljici Antoniji posebno je zahvalila ravnateljica Centra za kulturu Bol, Ivana Bošković Ivičić, naglasivši koliko je vrijedno da je radionica bila besplatna i da je voditeljica za to izdvojila svoje vrijeme i trud koji su rezultirali  ovom predivnom izložbom, ali i dvotjednim stvaralaštvom brojne zadovoljne djece. Kao potpora i važan stručni sud, izložbu je otvorila i o radu govorila  akademska kiparica Sandra Naješmić Pirnat. Zahvalu djeci, roditeljima i Centru za kulturu Bol uputila je i sama voditeljica Antonia, a onda je uslijedilo fotografiranje uz maštovite hvatače snove i naravno –  druženje.

Podsjetimo, 

MRIŽA ZA SNE  naziv je kreativne radionice za djecu koja je  započela 29. srpnja u bolskom Domu kulture pod vodstvom dizajnerice Antonije Jakšić Dorotić.

Ovogodišnja tema – MRIŽA ZA SNE predstavlja “dreamcatchere”, odnosno “hvatače snova”, inspirirane indijanskom kulturom.

Radionica se održavala dva tjedna od  ponedjeljka do petka, s oko 50 djece polaznika u dvije velike grupe.

Važno je naglasiti da je radionica bila besplatna za sve polaznike i poklon je prvenstveno voditeljice Antonije Bolu i djeci u organizaciji Centra za kulturu Bol. Radionice su važan dio 30. Bolskog lita, manifestacije kulture i zabave, koja svake godine sadržajno obuhvati i programe za djecu i najmlađe.