Zbog nestabilnog vremena i loše prognoze jučerašnja a se Bolska litnja noć na rivi morala otkazati. Najavljena posebna  KLAPSKA Bolska litnja noć ipak se djelomično održala i to predivnim koncertom  u Župnoj crkvi s početkom u 20.30 sati.  Zbog vjetra brodom iz Omiša nisu stigle Klapa Kartolina i Klapa Fritule iz Kanade,  ali su se za odličnu atmosferu i uistinu krasnu glazbu pobrinule bolske glavne gošće – Klapa Valovi iz Argentine i bolski najbolji pjevači – Klapa Veras.

U suradnji sa stalnim partnerom Centra za kulturu Bol – Festivalom dalmatinskih klapa Omiš, a koji ove godine u sklopu Omiškog festivala  organizira i posebnu Večer klapa iz iseljeništva, organizirano je i ovo bolsko gostovanje Klapa iz iseljeništva, a koje je  odlično predstavljala ženska klapa Valovi – Buenos Aires, Argentina. Pjevačice pripadaju drugoj generaciji Hrvata. To su kćeri hrvatskih iseljenika koji su desetljećima živjeli u Argentini i sve govore hrvatski jezik. Jedna članica je Argentinka koja se pridružila klapi iz ljubavi prema pjevanju.

Gošće su u Bolu boravile samo jedan dan, a Centar za kulturu zahvaljuje i hotelu Bretanide na pomoći i smještaju.

Klapašice iz Argentine pokazale su kako se ljubav prema klapskoj pjesmi i hrvatskoj glazbenoj tradiciji čuva daleo izvan domovine, čak i u generacijama koje nisu ni rođene u Hrvatskoj. Osim poznatih hrvatskih pjesama, Valovi su otpjevali i argentinski tango i oduševile punu crkvu.

Zajedno s klapom Veras spontano su na kraju otpjevali i klapsku Rusulicu na oduševljenje prisutnih.

Klapa Valovi nastavlja svoju hrvatsku turneju u Šibeniku, Omišu i Splitu prije povratka u Bueons Aires.

U studenom 2017. god., zajedno s muškom klapom BA iz Buenos Airesa, „Valovi“ organiziraju Prvi susret klapa u Argentini koji se održao u Buenos Airesu i drugim argentinskim gradovima. Pored dvije domaće klape na susretu su gostovale klape Dišpet iz Zagreba, Vinčace iz Novog Vinodolskog i HKŽ Croatia iz Münchena kao i ravnatelj FDK Omiš prof. Mijo Stanić te je tom prigodom potpisana Povelja o suradnji s FDK Omiš. U Buenos Airesu u ožujku 2018. godine odlukom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, klapa Valovi odlikovana je Poveljom Republike Hrvatske.