Već devetnaestu godinu za redom u Bolu se održava Izborna večer klapa debitanata, ove godine u sklopu 53. Festivala dalmatinskih klapa Omiš. Zbog manjeg broja prijavljenih klapa, organizatori iz Bola i Omiša odlučili su održati samo jednu večer ove godine, umjesto dvije – natjecateljsku i revijalnu kao do sad pa će klape debitanti nastupati u subotu 8. lipnja u 21 sat u bolskom Teatrinu ili Domu kulture kao zadnjih kišnih godina.

U Bol ove godine dolazi 6 debitantskih klapa i to:
AURORA (m) – Stolac – Čapljina
IZERGO (ž) – Lumbarda
RIS (m) – Delnice
OLEUM (ž) – Krasica
LUGARIN (m) – Zagreb
ŠKRAPA (ž)– Selca, Brač

Izbornu će večer voditi naša poznata radijska i klapska voditeljica Edita Lučić Jelić.

Kao gost večeri nastupit će i bolska klapa VERAS.

Pobjednici natjecateljske večeri u Bolu prolaze dalje na izborne večeri Festivala u Omišu u srpnju. Stručno ocjenjivačko povjerenstvo u Bolu će činiti Marijo Krnić, Velebit Veršić, Mirko Barišić.

U okviru klapskih događanja u Bolu ovoga vikenda bit će i veliki koncert Klape Cambi i Šufit u organizaciji i u sklopu WTA turnira Croatia BOL OPEN i to u petak, 7. lipnja.

Debitantske klapske večeri Omiškog festivala ujedno najavljuju Bolsko lito, veliku manifestaciju kulture koja u Bolu traje od lipnja do listopada i odvija se u organizaciji Centra za kulturu Općine Bol.

Večer debitantskih klapa pokrenuta je 2001. godine i postala je važno mjesto susreta mladih klapašica i klapaša koji se bore za plasman na “velikom” festivalu.
Bol rado otvara vrata klapskoj pjesmi i s ponosom sudjeluje kao suradnik Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, posebno ako znamo da u Bolu upsješno djeluje više klapa.