Sastav Ansambl izvodi komornu i ranu glazbu na klasičnom koncertu u utorak 9. srpnja

Klasični koncerti u crkvi Dominikanskog samostana u okviru Bolskog lita donose raznolike izvedbe zanimljivih glazbenika različitih generacija i glazbenih preokupacija.

Ovog utorka 9. srpnja u 21.30 sati u crkvi Dominikanskog samostana gostuje sastav Ansambl kojeg čine Dunja Čolić na oboi, Ana Ivanov na violini, Iva Ilakovac na violončelu i Mihovil Baturić na orguljama. Izvodit će djela Telemanna, Prajza , Mozarta, J.S. Bacha i Vivaldija. Ovaj sastav svoje je djelovanje započeo 2013. godine na inicijativu zadarske glazbene škole Blagoje Bersa. Povezao ih je interes za komornu i ranu glazbu koju i dalje izvode na svojim koncertima. Ansambl je sastav mladih i nadahnutih glazbenika koji redovito nastupaju u Zadru, Šibeniku  i Zagrebu. Ove su godine nastupili i na 30. muzičkom Biennalu Zagreb. Svi članovi ansambla osvojili su brojne nagrade na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima.

Klasični koncerti utorkom stalni su program Bolskog lita i već su godinama izvrsno posjećeni  – umjetnost glazbe jednako privlači strane i domaće turiste.

Uz najava koncerta donosimo i fotografije prošlog utorka – Klasični koncert sopran i klavir – Buga Marija Šimić i Filip Zlatar.