Slovenski sastav ANBOT nastupit će u Bolu u subotu, 17. kolovoza u 21 sat ispred Župne crkve. Svirat će i pjevati svima  poznate i drage melodije iz raznih zemalja. 

Svoj nastup daruju publici Bola i Bolskog lita već treću godinu za redom, a na temelju prošlogodišnjih lijepih iskustava, ovaj koncert je svakako za preporuku. 

ANBOT  je glazbena grupa koja udružuje glazbenike amatere i profesionalce iz Slovenije, različitih muzičkih znanja i prije svega raznolikih profesionalnih zvanja. Članovi ansambla su ugledni suci, liječnici, gospodarstvenici, profesori, filmski producenti koji s velikom predanošću i bez formalnog glazbenog obrazovanja stvaraju za današnje vrijeme rijetko viđenu kombinaciju glazbe. ANBOT izvodi pjesme balkanskih i  slavenskih naroda (Makedonija, Bugarska, Rusija, Mađarska… ), talijanske filmske teme  (Fellini “Amarcord”),  irske i francuske narodne motive, stare latino hitove te mnoge druge pjesme koje svojim melodičnim impulsima bude nostalgiju i oslikavaju  vrijeme u kojem je živa glazba još povezivala ljude toplinom svog izraza.  Kako je riječ o ipak amaterskom ansamblu kojeg ne čine profesionalni glazbenici, njihove izvedbe ponekad ne zvuče naglašeno uglazbljeno, što njihovu muziciranju pak daje posebnu notu i arhaični prizvuk koji kod publike uvijek  nailazi na lijep odaziv. Glazbenici ansambla ANBOT (riječ proizlazi iz istarske riječi za “nekad” ili “jednom”) sviraju na harmonici, violini, flauti, klarinetu, gitari, basu i kahonu, s pridruženim vokalom Tomislavom Čizmićem, kojemu posebno zahvaljujemo za ova bolska gostovanja. Voditelj ansambla je skladatelj Aldo Kumar.