Među opernim arijama i talijanskim kanconama postoje one koje i sami zapjevamo na prve taktove, poznate su nam i bliske jer bude emocije i podsjećaju nas radost muzike i univerzalnost njezine ljepote. Vrijedan izbor takvih skladbi u Bolu će izvesti internacionalni trio u programu “Mjesečina – Chiaro di Luna“, u ponedjeljak 22. srpnja, u Teatrinu “Dva ferala” u 21.30 sati.

Uz operne arije i kancone ovaj raskošni program čine i skladbe grčkog i francuskog melosa na temu Mediterana. Tenor Florian Laconi uz dvije romantične gitare Josipa Dragnića i Hanya Heshmata stvorit će poseban romantični i topli morski ugođaj. Ovaj koncert smatramo posebnim koncertom Bolskog lita jer spada među one programe koje nemamo prilike tako često čuti i vidjeti.

Florian Laconi je tenor francusko-talijanskog porijekla, studirao je na Dramskoj akademiji u rodnom Metzu u Francuskoj.  Pobijedio je na prestižnom francuskom pjevačkom natjecanju Voix Nouvelles 2002. godine, nakon čega počinje nastupati u najvećim opernim kućama u Francuskoj i izvan nje. Pripala mu je čast da 2013. otpjeva francusku himnu Marseljezu pred francuskim državnim vrhom na čelu s predsjednikom F.Hollandom i generalnim tajnikom UN-a Ban Ki-Moonom za francuski državni praznik na pariškoj aveniji Champs-Élysées. Riječ je o umjetniku velikih postignuća!

Josip Dragnić je hrvatski gitarist, pedagog i organizator glazbenih festivala. Gitaru je diplomirao u Splitu, na tamošnjoj Umjetničkoj akademiji u klasi Maroja Brčića. Nakon toga odlazi na magisterij u Nürnberg u Njemačku, na Visoku školu za glazbu u klasi Franza Halasza. Osim glazbe, 2004. godine diplomirao je i matematiku te informatiku na Fakultetu znanosti u Splitu. Kao gitarist, usavršavao se na mnogim majstorskim tečajevima kod priznatih gitarista.

Gitarist Hany Heshmat diplomirao je gitaru na Kraljevskom konzervatoriju u Liegeu u Belgiji.  Predano radi na promicanju suvremenog gitarističkog repertoara i u solističkim i komornim nastupima. Profesor je gitare i komorne glazbe na Konzervatoriju grada Luksembruga i u glazbenoj školi UGDA. Program Chiaro di Luna donosi skladbe Carullia, Giuliania, Mertza, Teodorakisa…

Ulaznice po cijeni od 30 kuna mogu se kupiti na dan održavanja koncerta na ulazu u Teatrin. Ne propustite večer mjesečevih nostalgičnih nota uz program “Chiaro di Luna”!