Mladi brački pijanist Tomislav Damjanović održao je sinoć , 6. kolovoza 2019., solistički koncert u sklopu Ciklusa klasičnih koncerata 30. Bolskog lita u crkvi dominikanskog samostana izvodeći djela Johannesa Brahmsa, Mauricea Ravela i Dore Pejačević.

Svakoga utorka tako u polumraku i miru samostana i odvojenog istočnog dijela inače bučnog turističkog Bola odzvanjaju zvuci prekrasne klasične glazbe, a gostuju redom uspješni glazbenici iz Hrvatske, ali i inozemstva. Upravo su dva zadnja utorka nastupali korejski glazbenici unutar Dana korejske kulture u Bolu, a idućeg utorka sviraju japanski pijanisti te njihov profesor, svjetski poznati pijanist Kemal Gekić. S posebnim ponosom ipak najavili smo i ugostili sinoć našeg talentiranog i uspješnog bračkog glazbenika.

Crkva je godinama na klasičnim koncertima barem ispunjena, ako ne u većini slučajeva i prepuna. U špici sezone čak malo i praznija jer gosti koji vole kulturu i klasiku često biraju manje atraktivne ljetne datume.

Tako je bilo i sinoć – bez velike gužve, ali ugodno ispunjeno i to ljudima koji cijene klasične programe, uz stalne posjetitelje klasičnog ciklusa i neke glazbene znalce koji su Tomislava Damjanovića i sinoćnji koncert uistinu proglasili virtuoznim.

Tomislav Damjanović (1992.) rodom je s otoka Brača, Supetranin. Student je diplomskog studija (master) na njemačkoj instituciji Hochschule für Musik Franz Liszt u Weimaru u klasi ruskog profesora Grigoryja Gruzmana. Trenutno se usavršava na Univerzitetu za umjetnost u Grazu putem Erasmus+ programa studentske mobilnosti u klasi prof. Dr. Milane Chernyavske.

Učenje klavira započeo je u dobi od deset godina u klasi profesorice Ljubice Rudolfi na područnom odjelu splitske glazbene škole Josipa Hatzea u Postirama na Braču gdje je završio svoje osnovno glazbeno obrazovanje. Nakon toga završio je srednju glazbenu školu Josip Hatze u Splitu u klasi prof. Kosovke Čudina, a od rujna 2011. redovni je student Muzičke akademije u klasi red. prof. Đorđa Stanettija, na kojoj je magistrirao 2016. godine u klasi doc. Danijela Detonija.
Od samih početaka bilježi brojne nastupe i uspjehe na mnogim natjecanjima. Od recentnih nagrada, na Međunarodnom festivalu mladih pijanista Amici del pianoforte u San Danieleu ( Italija, 2013. ) osvojio je glavnu nagradu i posebnu nagradu za izvedbu skladbi J. Brahmsa, te 2015. godine za izvedu skladbi Mauricea Ravela. U travnju 2017. godine odnio je pobjedu na Varaždinskom natjecanju za pijaniste Memorijal Jurica Murai u kategoriji Grand Prix do 32 godine starosti. U travnju 2018. godine uslijedila je 2. Nagrada na međunarodnom natjecanju Cittá di Stradella u Stradelli, Italija. U travnju 2019. godine proglašen je dobitnikom nagrade Darko Lukić na istoimenoj 52. tribini mladih glazbenika u Zagrebu.