Najmlađa kazališna publika sigurno će uživati u još jednoj predstavi za djecu “Knjiga o džungli” koja je na programu 30. Bolskog lita ovoga petka 9. kolovoza u 21 sat u bolskom kazalištu Teatrin.

“Knjiga o džungli” zbirka je pripovjetki za djecu slavnog engleskog pisca i nobelovca Rudyarda Kiplinga inspirirana njegovim životom u Indiji. Priče su nastale tako da ih je autor pričao svojoj kćeri Josephine dok je bila doma zbog bolesti te ih je konačno skupio u knjigu i objavio krajem 19. stoljeća. U središtu priča je indijski dječak Mogli kojeg u džungli odgajaju vukovi, uz pomoć medvjeda Balua i crne pantere Bagire te ga čuvaju od grabežljivog tigra Šir Kana. Sve životinje imaju ljudske osobine kroz koje Mogli uči o temi slobode kretanja između različitih svjetova te prihvaćanje drugačijih vrsta. Priče spadaju u žanr bajke, i među popularnijim su djelima dječje književnostii širom svijeta.

Predstavu u produkciji Kazališne družine “Ivana Brlić – Mažuranić” režirao je Mario Kovač a glume Mater Safundžić, Luka Stilinović, Valentina Srnojević i Darija Vlajnić.

Trajanje predstave je 50 minuta. Predstava je prilagođena za djecu stariju od pet godina. Ulaznice se mogu kupiti na ulazu u Teatrin po cijeni od 30 kuna.

Predstave za djecu i odrasle dio su programa kulturne i zabavne manifestacije 30. Bolsko lito koje kreira i organizira Centar za kulturu Općine Bol.