Manifestacija kulture i zabave Bolsko lito i ove godine dovodi u Bol niz hrvatskih kazališnih uspješnica, hvaljene i nagrađivane predstave za odrasle i djecu, nastale prema kreativnim tekstovima koji nadahnjuju i nasmijavaju publiku.

Ove nedjelje 14. srpnja u 21 sat na daskama bolskog kazališta pod vedrim nebom Teatrin “Dva ferala” na programu je raskošna i dirljiva komedija “Sirena i Viktorija”,  u produkciji Teatra  Rugantino. 

Ulaznice se mogu kupiti na dan predstave po 50 kuna, te u pretprodaji u galeriji Doma kulture od 20 sati do 22 sata, po cijeni od 40 kuna.  

Predstava “Sirena i Viktorija” nastala je prema tekstu ruskog dramatičara Aleksandra Galina, u režiji Filipa Grinvalda i izvedbi sjajnih Gordane Gadžić, Dubravke Ostojić i Mladena Vasaryja

Predstave je ove godine napunila Malu dvoranu Lisinski 12 puta, gostovala u Čakovcu i Pakracu te je odigrana i na Danima satire Fadila Hadžida u zagrebačkom kazalištu Kerempuh. 

Žanrovski je riječ o komediji zabune koja smijehom razoružava publiku, a tijekom izvedbe prelazi u komičnu melodramu. Dramatičar Aleksandar Galin predstavnik je dramskog pravca suvremene ruske drame koja se bavi sudbinom čovjeka u situaciji materijalne bijede i moralnog sloma. Predstava “Sirena i Viktorija” donosi niz zanimljivih likova govoreći o novopečenoj bogatašici koja se obogatila u tranziciji trgujući stanovima i družeći se s kriminalcima. Želeći naučiti engleski, na instrukcije kreće kod doktorice engleske filologije, žene koja je u vremenima tranzicije izgubila status, posao i supruga. Pojavljuje se tu još i žigolo za ispunjavanje seksualnih fantazija, te jedan astronom kao posljedica alkoholne rastrojenosti. 

Riječ je o predstavi koja će publiku nasmijati, rastužiti i obogatiti, pokazujući da su ljudski karakteri i društveni okviri svuda pomalo isti te da donose slična iskustva i emocije u kojima se prepoznajemo i s kojima se možemo poistovjetiti.