“Rasplesano zlato” peta je samostalna izložba bolskog fotografa Ronija Marikovića koja se otvara u srijedu 31. srpnja u galeriji Doma kulture u 22 sata.

Bolska plaža Zlatni rat fascinantna po svojoj ljepoti, prevrtljiva i podložna vjetrovima i moru, bila je i ostala inspiracija fotografima. Roni Marinković kao Boljanin i istinski zaljubljenik prirode uspio ju je uhvatiti u najčudesnijim momentima i oblicima, kroz sva godišnja doba.

Roni Marinković živi i radi u Bol i svaki svoj slobodan trenutak koristi nastojeći fotoaparatom zaustaviti vrijeme ili mu podariti onaj čaroban ključ za lijepa sjećanja. Intenzivnije se fotografijom počeo baviti 2005. godine. Znanje je stekao metodom pokušaja i promašaja da bi danas dosegao vrhunski izričaj kroz objektiv. Za svoje fotografije autor kaže: “Uvijek naglašavam da su moje fotografije direktno iz fotoaparata, ne volim ih naknadno dorađivati niti uljepšavati. Radije ću to vrijeme potrošiti fotografirajući dok ne dobijem ono što želim.“

Fotografije Ronija Marinknovića već krase mnoge domove. Znatiželjni smo što je novo snimio i postoji li uopće način da se Zlatni rat, to čudo prirode, opet predstavi na novi način. Poznajući dosadašnje radove Ronija Marinkovića, znamo da može!

Izložba “Rasplesano zlato” donosi dvadesetak novih fotografija u velikim formatima  i ostaje otvorena do 10. kolovoza.