Sinoć, u subotu 27. srpnja 2019., održana je u galeriji Doma kulture mala, ali posebna radionica ukrašavanja korejskih lepeza. 

Najavili smo da je umjetnica i pedagoginja Jinny Suh do sada imala brojne radionice u svijetu te se bavi tradicionalnim korejskim slikarstvom i koristi stare tehnike na moderan način, a kako za vrijeme svoje izložbe boravi u Bolu, u suradnji s Centrom za kulturu Bol, pozvala je zainteresirane na zajedničko druženje i radionicu u našoj galeriji.  

Radionici su se odazvali i djeca i odrasli, svi redom  zadovoljni zbog upoznavanja daleke kulture i učenja nečeg novog,

Osim slikanja kistovima po lepezama koristi se i tehnika lijepljenja izrezanih likova ili oblika na lepezu, a umjetnica je za ovu priliku donijela i malo HANJI papira koji je poznati tradicionalni ručno rađeni korejski papir.  Jinny je na svakoj  lepezi napisala i ime svakoga polaznika na korejskom.

U Danima korejske kulture u Bolu, a koji su poseban dio 30. Bolskog lita,  održan je već jedan koncert klasične glazbe u samostanu, a od ponedjeljka je već otvorena i izložba korejske slikarice Jinny Suh. U utorak nas očekuje i novi koncert u samostanskoj crkvi. Korejskoj pijanistici Clari Junginn Bae priključuje i korejski tenor Jay Hyuk Yang.

Dobrodošli!

Više o umjetnici i izložbi pročitajte na linku.