Galerija Doma kulture u Bolu ugostila je mnoge domaće i inozemne umjetnike prethodnih godina a ovoga ponedjeljka 22. srpnja u 20 sati prvi put predstavlja suvremenu korejsku likovnu umjetnost kroz radove umjetnice i pedagoginje Jinny Suh.

Izložba Jinny Suh pod imenom “Sretna priča” otvara nam osebujan prostor suvremene korejske likovnosti. U Bolu su prethodnih godina gostovali korejski glazbenici na klasičnim koncertima  a u ponedjeljak se susret s korejskom kulturom širi i na likovnost.

Umjetnica Jinny Suh školovala se u Seulu gdje je nakon Srednje umjetničke škole Sunhwa diplomirala skulpturu na Ewha ženskom sveučilištu.

Njezini radovi oduševili su mnoge kolekcionare u Europi i SAD-u.

Izlagala je na brojnim izložbama u New Yorku, Dubaiju i Parizu. Njene su izložbe postavljene u Italiji te u Španjolskoj, u suradnji s Koreanskim kulturnim centrom.  Osnovala je Art Corporation u Los Angelesu gdje trenutno radi kao umjetnica i direktorica. Osim što upravlja Akademijom, umjetnička je savjetnica za učenike u srednjim školama i vodi plansku pripremu sudjelovanja na LA ART SHOW u Los Angelesu u veljači 2020. godine. Kontinuirano organizira izložbe u raznim dijelovima svijeta.

Izložba “Sretna priča” ostaje otvorena do 30. srpnja. Nakon otvorenja izložbe pozivamo vas na poseban glazbeni program “Mjesečina – Chiaro di Luna” u 21.30 sati u Teatrinu.