12. KarnevalFEST, Međunarodni brački ljetni karneval, počinje u Bolu u petak 13. rujna, a trajat će do 19. rujna, s karnevalskim događanjima u još četiri bračka mjesta, Supetru, Sutivanu, Sumartinu i Milni.

Ljetni karneval prvenstveno je turistička manifestacija koja pri kraju turističke sezone oživljva bračka mjesta veselim karnevalistima i karnevalskim grupama koje dolaze iz Hrvatske i iz drugih susjednih zemalja, Italije, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Makedonije  zatim Turske i Njemačke.

Na karnevalskim povorkama sudionici  predstavljaju određenu masku ili priču, svoje gradove i zemlje uz glazbeno-scenski nastup pred binom  za mještane i turiste koji još ljetuju na Braču.

Posebno vas sve pozivamo na sudjelovanje na Karnevalskoj humanitarnoj noći, u petak 13. rujna  koja počinje u 20 sati na rivi. 

Karnevalske grupe i domaćini sudjelovat će u prikupljanju novaca za Udrugu „Brački pupoljci“ prodajom suvenira, pića i hrane na rivi. Svirat će grupa Koperonti, a uz veselo karnevalsko društvo zagarantirana je zabava uz hvalevrijednu humanitarnu akciju.

U subotu 14. rujna na programu je Međunarodna karnevalska povorka u Supetru.

U nedjelju 15. rujna karnevalisti se vraćaju u Bol gdje se sve nastavlja velikom svečanom Međunarodnom karnevalskom povorkom Federacije europskih karnevalskih gradova (FECC) na rivi.

U ponedjeljak 16. rujna karneval će biti u Sutivanu, 17. rujna u Sumartinu, a u srijedu 18. rujna u Milni.

Zahvaljujući Općini Bol koja je od 2012. godine članica Federacije europskih karnevalskih gradova (FECC), Brač se svojim Međunarodnim ljetnim karnevalom upisao na kartu europskih karnevala.

Organizatori 12. KarnevalFEST-a, Međunarodnog ljetnog karnevala su FECC BOL (Centar za kulturu Bol Općine Bol) i Karnevalska udruga MONADE iz Supetra.

Dio KarnevalFEST-a koji se događa u Bolu dio je programa 30. Bolskog lita, manifestacije kulture i zabave koju kreira i organizira Centar za kulturu Općine Bol.