Otvaranje  sinoć u Galeriji Dešković i Trudna teća danas na pazaru

U subotu, 22. lipnja, otvoreno je u Galeriji Dešković u Bolu, deseto jubilarno izdanje Festivala kulture  IMENA.

Uz pozdravni govor i zahvale osnivačice i kreativne producentice Festivala Maje Duka, održano je i predstavljanje knjige „Deset za deset –Bolje priče za laku noć, nego pilule za spavanje!“. Knjiga sadrži deset autorskih priča suvremenih hrvatskih pisaca koji su tjekom godina gostovali na Imenima, a u knjizi je sabrano njihovih deset manjih ili većih, lakših ili nešto težih, humorističnih, dubokih ili fiktivnih tema o festivalu, Bolu, imenima, bademima, improvizaciji i spremnosti na sve za kulturu. Autori su Ivana BodrožićZlatko GallIvica IvaniševićDamir KarakašTanja MravakGordan Nuhanović,  Edo PopovićRobert PerišićIgor Rajki i Ankica Tomić. Osim samih priča, knjiga nudi programski i vizualni prikaz prethodnih godina. 

Brojni su posjetitelji u Galeriji ipak najviše uživali u nastupu našeg poznatog bolskog učenika i zvijezde Murvice – Arsena Kojdića, a koji je opet oduševio svojim pričanjem nagrađene “Ćikulote”.  

Završni je dio bilo i  otvorenje izložbe Danijela Srdareva. Izložbu je predstavio kustos Galerije Dešković – Tino Vuković, a publici se obratio i sam umjetnik.

Izložba će biti otvorena do 17. srpnja.

Jutarnji dio programa Imena je nezaobilazna Trudna teća na bolskom pazaru. Tako je u nedjelju već od 10 sati sve mirisalo na hranu i dobro raspoloženje jer je već poznato da se u sklopu Festivala na bolskoj tržnici dva jutra održava  „Trudna teća – bolska marenda“.

Zvijezde su danas ipak  učenici Srednje škole Bol i njihov gastronomski projekt Divji pjat. Uz Srednju školu Bol izlagali su:

Restoran Aria / Hotel Vitar / Bol, Bistro Hit / Jelsa, Vino Tomić /Jelsa, a igrao se naravno  i brački lot – pršut je otišao u Jelsu.

Partneri festivala su Grad Zagreb, TZ Bol, Centar za kulturu Bol i Centar za kulturu Brač, a sponzori su vinarija Stina, hotel Kaštil, hotel Bretanide, restoran Aria, Ars kopija i TZ Splitsko-dalmatinske županije.  

Nastavak slijedi večeras u Galeriji Dešković