Uživanje u Vužića kali uz klapsku pismu i otvaranje nove izložbe lokalnog umjetnika

Sinoć, u ponedjeljak 9. rujna, otvorena je u Domu kulture i posljednja ovogodišnja izložba iz Ciklusa ljetnih izložbi 30. Bolskog lita u sve omiljenijoj galeriji Doma kulture. Bolski umjetnik Ivo Marinelić Ćuk predstavio se ovoga puta svojim novim radovima pod nazivom  “Slobodan stil/Free style”. Ovo je četvrta po redu samostalna izložba bolskog umjetnika, a posljednju je izložbu imao upravo u Domu kulture prije tri godine.

Ravnateljica Centra za kulturu Bol, Ivana Bošković Ivičić, uz pozdrav i čestitke umjetniku, zahvalila je prisutnima na dolasku te večeri, ali i na praćenju i podršci na ostalim uspješnim otvaranjima ovoga ljeta. Izražavajući ponos u ime Centra za kulturu Bol zbog davanja prednosti i prilike lokalnim umjetnicima, ravnateljica je posebno zahvalila i djelatnici galerije Manueli Malvasija koju je zamolila za par riječi o galeriji i kolegama umjetnicima, a posebno i o Marineliću. U opuštenoj atmosferi posljednjeg ovogodišnjeg otvaranja, bilo je puno smijeha, zahvala, lijepih prisjećanja, a najljepše je uz umjetnikova djela svima ipak došla klapska pjesma. Klapa Kuroj začinila je svojim nastupom još jedno otvaranje, ali se druženje nastavilo i u Vužića kali, a klapska se pisma dugo čula i ispred Podruma.

Podsjetimo da je u ovogodišnjem bogatom Ciklusu ljetnih izložbi u galeriji Doma kulture od lipnja otvoreno sedam izložbi – Tihomir Čirjak s akrilima Živeći boju, Robert Barilla i fotografije Drame u kužini,  Marina Peran Lekić s fotografijama Cvit Grancigule, korejska umjetnica Jinny Suh u Danima korejske umjetnosti u Bolu, Roni Marinković s impresivnim fotografijama našeg Rasplesnog zlata, Roko Matijašić i posebna ulja na platnu – Moj Brač, Franjo Mlinac i fotografije bračkog blaga Duša svih stvari te naposljetku i Ive Marnelić Ćuk i njegov Slobodan stil.

Izložba ostaje otvorena do 30. rujna. Ulaz je slobodan, a radno vrijeme galerije je svaki dan od 19.30  do 22.30 sati.