Sinoć, u subotu 29. lipnja otvorena je nova izložba u Ciklusu ljetnih izložbi u galeriji Doma kulture 30. Bolskog lita.
Izložba je to Roberta Barille, fotografa i radijskog voditelja, promotora Brača i upravitelja Zaklade Otok Brač – negdje između mora i zvijezda.

Umjetnik je ovoga puta izložio posebne fotografije pod nazivom Drama u kužini, objasnivši da zanimljive fotografije možemo nekad stvoriti i od nečeg što nam je sasvim obično i blizu nas, pa tako i u kuhinji.

Uz pozdravne riječi i dobrodošlicu ravnateljice Centra za kulturu Bol, Ivane Bošković Ivičić, posjetiteljima je o svom radu govorio i sam autor, bračku je pjesmu recitirao mali Andrej, a pjevala je klapa Kuroj.

Izložba ostaje otvorena do 7. srpnja, a fotografije se prodaju te je prihod namijenjen daljnjim aktivnostima bračke zaklade.

Robert Barilla (1966.) posljednjih se dvadesetak godina profesionalno bavi fotografijom, a fotografije su mu objavljivane u vodećim domaćim i stranim časopisima, revijama, magazinima i monografijama. Na poznatoj svjetskoj internetskoj fotografskoj platformi GuruShots, ima status fotografskog gurua i ambasador je GuruShotsa u Hrvatskoj.

Radi na oglašavanju i promociji vodećih domaćih i stranih tvrtki. Dobitnik je više strukovnih priznanja, među kojima i Zlatnog zvona, prestižne nagrade Društva hrvatskih propagandista. Jedan je od osnivača “Radio Brača” i nautičkog magazina “Nautica” te njihov dugogodišnji glavni i odgovorni urednik. Posljednjih osam godina volontira kao upravitelj u Zakladi “Otok Brač – negdje između mora i zvijezda”. Kao veliki zaljubljenik u ovaj otok, autor je desetak knjiga “bračke” tematike. Robert Barilla i otok Brač vole se javno, a njihova ljubav je obostrana.