U programu 30. Bolskog lita s radošću su najavljene posebne Večeri lokalne kulture  – klapske večeri na rivi, a prva od mnogih dogodila se u subotu 29. lipnja. 

Vrsta je to spontanog i opuštenog klapskog pjevanja na nekoliko lokacija u centru, a koje je i nekad prije bilo organizirano u Bolu, ali se sad već više godina nije događalo zbog više okolnosti koje nisu išle u prilog.

Ove su se godine stvari ipak poklopile te je u organizaciji Centra za kulturu Bol  klapsko pjevanje na rivi vraćeno u stalni program, a kako se odmah sinoć i pokazalo, na oduševljenje i mještana, a posebno gostiju.

Iskusni pjevači iz bolske klape Braciera i još nekih bračkih klapa sastavljeni su od preklani u klapu KUROJ. Uz pratnju gitare i mandoline pjevat će u centru Bola na nekoliko lokacija  i to otprilike ispred TZO BOL,  oko Pumparele i Krojevih skalina, ispred Centra za kulturu i ispred Vinskog podruma. 

Šetnje i nastupi će uvijek biti između 9 i 11 sati navečer.

Opušteno pjevanje bez bine i razglasa oduvijek je bila prava poslastica i za mještane, a posebno za bolske goste koje  uvijek oduševljava tradicionalno dalmatinsko a capella pjevanje.

Klapa Kuroj tako je sinoć započela svoju klapsku šetnju rivom upravo u Domu kulture gdje se u 21 sat otvorila izložba Roberta Barille. Pjevanje se nastavilo u Vužića kali ispred galerije, a potom kod Lože, kod Krojevih skalina i ispred Podruma.

Klapske večeri na rivi bit će uvijek prethodno najavljene plakatom, a događat će se cijeloga ljeta. Iduća je klapska pjevačka šenja dogovorena za 7. srpnja.