Tradicionalna manifestacija pozdrava ljetu na rivi u Bolu pod nazivom ŽIVILO LITO svake se godine događa uoči kalendarskog početka ljeta i otvara sezonu glazbeno –  gastronomskih programa na rivi svake srijede, ali uvijek predstavlja i službeno otvaranje Bolskog lita – manifestacije kulture i zabave.

To se dogodile i ove srijede, 19. lipnja, a otvoreno je jubilarno 30. BOLSKO LITO.

Bit će još prilika za proslavu velikih 30 godina i zahvalu svima koji su doveli do te brojke, posebna događanja spremaju se za usred i na kraju ljeta, a za početak je u opuštenoj i poznatoj atmosferi otvorena ljetna sezona manifestacija na otvorenom.  

Na  bini su se  prvo izmijenitle bolske balerine, polaznice Baletnog studija Centra za kulturu Bol, a koji već godinama uspješno vodi Nives Rumora.

Nakon mještanima omiljene tombole s  vrijednim novčanim nagradama nastupili su i  bolski plesači iz bračke plesne škole Montuno s hip hop koreografijom. Voditelj Stipe Vučemilović odradio je i polusatni program plesne animacije kao i nastup s vatrom.

Nakn programa bolske dječice i tombole, došao je red i na zabavni dio, glazbeni nastup bračkog acoustik  trija.

Službeni početak  jubilarnog Bolskog lita je kao i uvijek manifestacija Živilo lito,  no programi Bolskog lita krenuli su već od prvih dana lipnja i to završnim programima bolskih kulturnih snaga, otvaranjem prve izložbe u Ciklusu ljetnih izložbi u galeriji Doma kulture, a Bol je i   19. put bio domaćin “Festivala dalmatinskih klapa Omiš – Izborne večer debitantskih klapa”

Organizator Bolskog lita je Centar za kulturu Općine Bol, a pokrovitelji su Općina Bol i Turistička zajednica Općine Bol.

Već dugo je vani program za lipanj, a cjelovita programska knjižica stiže kao i obično krajem mjeseca, s kompletnim programom.