Bolsku fjeru u doba korona nevere, u srijedu 5. kolovoza, na dan Gospe od sniga, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja,

kako je i red, niti ove godine nećemo preskočiti ” jer nikad ni bilo da ni ništo bilo, pa ni sad bome ne može bit da ništo neće bit”, da citiramo zajedničku parolu ( Krleža, Puko, Czk Bol…)

Za glazbeni doživljaj na cijelom potezu od Vinarije do kafića Big Blue bit će zadužena dva sastava i to klapa Kuroj i akustični trio Naranča, a koji će se izmjenjivati i šetati po cijeloj rivi.

Za glazbenu kulisu na samom trgu brinut će se Varadero, u prvom dijelu večeri s glazbom prilagođenom domaćim očekivanjima i u skladu s proslavom državnog praznika i bolske Fjere.

Na rivi će se na štandovima nuditi spiza i klasična gastronomska ponuda. Bit će postavljeni razmaknuti visoki stolovi za konzumaciju jela i pića, a Turistička zajednica Bol najavljuje i vatromet u 23 sata. Svečana sveta misa održat će se u samostanskoj crkvi u 19 sati.

I u ovoj posebnoj godini Bol ipak ima svoju Fjeru, svoje gušte, restorane i kafiće, muziku u Marineru, svoje klape, šetnje i dicu kojoj svakako treba “platit fjeru”, ili ukratko, Bol se svojeg veselja ne odriče!

Posebno iznenađenje očekuje nas na glavnoj bini gdje nastupa kartonski bend kojeg je Centar za kulturu iznajmio od Ivice Čokrića Jakšića Pukota.

Bend je sastavljen od kartonskih turista koji nikako ne žele otići iz Bola nakon snimanja filma “Bolski turizam u doba korone”. Kartonci će na Fjeru svirati bez stanke,

s posebnim glazbenim repertoarom – tišinom ili da pojasnimo, prema odluci Općine Bol, a zbog epidemioloških mjera, centralno glazbeno događanje na bini je otkazano. Nastup najavljenog Mjesnog odbora odgađa se do skore i bolje prilike.

Boljanima i bolskim gostima na dobro došla i ova drukčija Fjera, a svima skupa sretan i državni praznik.