Ciklus klasičnih koncerata već je godinama važan dio programa kulturne manifestacije Bolsko lito. Ove je godine klasični ciklus znatno smanjen, ali se ipak održava te će prvi koncer biti u subotu 8. kolovoza u 21 sat u samostanskoj crkvi, u čast Blagdana sv. Dominika. Bogati opus djela J.S. Bacha izvode Marin Čargo (bariton), student pete godine solo pjevanja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, dobitnik Rektorove i Dekanove nagrade za vrijeme studija te Ivan Šćepanović (orgulje), splitski orguljaš i gitarist, dirigent u nekoliko cijenjenih zborova i dobitnik Dekanove nagrade za izvrsnost za vrijeme poslijediplomskog studija. Tijekom ljeta očekuje nas još nekoliko klasičnih koncerata s uvijek zanimljivim izvođačima i kvalitetnim programom. 

Već godinama domaći i strani turisti rado posjećuju klasične koncerte dokazujući da je glazba univerzalna umjetnost koja spaja one koji je osjećaju i u njoj znaju uživati. 

Prvi koncert održava se baš na blagdan svetog Dominika, utemeljitelja dominikanskog reda koji se još naziva i redom propovjednika. Dominikanci su u Bol došli  još u 15. stoljeću. Velik je utjecaj Dominikanaca na kulturni i duhovni razvoj Bola, stoga prema ovom svecu vjernici u Bolu gaje posebno poštovanje i zahvalnost. 

Centar za kulturu Općine Bol organizator je manifestacije Bolsko lito koja se i u ovoj, po okolnostima specifičnoj godini, održava 31. put.