Devetu godinu za redom, od 15. do 17. kolovoza 2020. u Bolu održavaju se Dani umjetničkog filma Films Like No Other. Filmska manifestacija Films Like No Other održava se na inicijativu i poziv Renate Poljak, splitske međunarodno priznate umjetnice bolskih korijena.
Ove godine Dani umjetničkog filma traju nešto kraće, tri dana, no kao i svake godine, s vrlo probranim programom koji predstavlja kratke umjetničke i nagrađivane filmove hrvatskih autora kao i probrane filmove indijskih autora i autorica. Riječ je o filmovima koji su nagrađivani na najboljim svjetskim festivalima.

Ovogodišnja lokacija prikazivanja je kino pod zvijezdama – Ljetno kino Bol koje će tijekom tri dana opet postati jedno od rijetkih mjesta u Hrvatskoj gdje se može vidjeti suvremena umjetnička produkcija u formi videa i filma. Dani umjetničkog filma Films Like No Other održavaju se uz potporu HAVC-a. Svi filmski programi su besplatni i svake večeri prikazivanje počinje u 22 sata.

Prve večeri u subotu 15. kolovoza na programu pod zajedničkim naslovom “We Travel a Lot” prikazuju se četiri filma: Na plaži Gorana Škofića, kojeg će predstaviti sam autor. Film je nastao u produkciji Kreativnog sindikata i tematizira, kao što kaže sinopsis: jedan kadar, jedno more, jedno nebo i jednu plažu i puno ljudi koji nekamo odlaze. Nakon toga slijedi novi i nagrađivani animirani film Arka Natka Stipaničeva. Treći film je Porvenir Renate Poljak, nastavak i kraj triologije započete filmom Partenza koji je svoju međunarodnu premijeru imao na festivalu u Oberhausenu u travnju 2020. i koji se bavi temom odlazaka, obećane zemlje te “kraja svijeta”. Večer otvaranja završava filmom We Travel a Lot Nike Radić koji je sniman tijekom rezidencije Goethe instituta u Vili Kamogawa u Kyotu.

Druge večeri u nedjelju 16. kolovoza u programu “Priroda našeg oblika – The Nature of Our Form” prikazuje se izbor suvremene indijske kinematografije u izboru Renate Poljak i na prijedlog indijske kustosice Veeranganakumari Solanki.

Začudnim i magičnim filmovima poznate filmske autorice Payal Kapadia započinje druga večer festivala.
Nakon toga slijedi posveta riječi i izvorima vode u dva filma Molle Sagara, a teme obitelji, povijesti, mita i teritorija spajaju se u sjećanja okoliša i u posliednjem filmu večeri Home Yasmin Jahan Napur.

Treće večeri u ponedjeljak 17. kolovoza bit će prikazan nagrađivani igrano-dokumentarni dugometražni film prema motivima iz pripovijetke Antona Šoljana, Kratki izlet, uspješnog redatelja mlađe generacije Igora Bezinovića, koji predstavlja alegorijsko putovanje u nepoznato.