Tradicionalna manifestacija pozdrava ljetu na rivi, poznata kao ŽIVILO LITO, svake se godine događa oko kalendarskog početka ljeta i otvara sezonu glazbeno – gastronomskih programa na rivi svake srijede, ali uvijek predstavlja i službeno otvaranje Bolskog lita.

Na bini su se prvo izmijenitle bolske balerine, polaznice Baletnog studija Centra za kulturu Bol, a koji već godinama uspješno vodi Nives Rumora.

Nakon mještanima omiljene tombole s vrijednim novčanim nagradama, nastupili su i bolski plesači iz bračke plesne škole Montuno s hip hop koreografijom. Voditelji Stipe Vučemilović i Marija Matulić opet su oduševili s programom plesne animacije, a posebno nastupom s vatrom.

Nakn programa bolske dječice i tombole, došao je red i na Bolu uvijek omiljene KOPERONTE.

Okupljene je službeno pozdravio i načelnik općine Bol Tihomir Marinković, zaželjevši svima uspješnu sezonu i dobru zabavu na rivi, uz poziv na oprez i odgovorno poštivanje mjera. O nastavku Bolskog lita, uz dobre želje i pozdrave, kratko je govorila i ravnateljica Centra za kulturu Bol Ivana Bošković – najavljeno je održavanje Bolskih litnjih noći svake srijede, a izložbe, koncerti i predstave bit će najavljivane desetak dana unaprijed, a sve kako se stvari budu razvijale, bez kompletnog programa za cijelu sezonu. Programa će svakako biti.

Sretno nam svima i Živilo i preživilo i ovo lito!