U Bolu se ovoga tjedna održavaju Bolske ljetne glazbene radionice, dio Međunarodne ljetne glazbene škole Pučišća koja se na Braču održava 25. put, a dio programa, radionice popularne i jazz glazbe, latina i bluesa, posljednjih dvadesetak godina održava se u Bolu. Predavači na radionicama su vrhunski glazbeni stručnjaci i virtuozi jazz izvedbi: saksofonistima je mentor Saša Nestorović, a rad u ansamblu moderiraju i vode gitarist Mario Igrec i osnivač Međunarodne ljetne glazbene škole Juraj Vrandečić. Pjevački dio vodi Maja Savić.

Međunarodna ljetna škola u Pučišćima ima veliku tradiciju i edukativno, kulturno i turističko značenje. Kroz školu je posljednja dva desetljeća prošlo više od 4000 polaznika od kojih su mnogi danas uvaženi glazbenici koji su postigli velike uspjehe.

Za kraj održavanja radionica u Bolu koje traju od 23. do 30. kolovoza, voditelji i polaznici zajedno muziciraju na završnom koncertu koji je prava poslastica za ljubitelje jazz i fusion glazbe.

Zajednički jazz koncert polaznika radionice bit će danas, u petak 28. kolovoza, ispred Župne crkve u 21 sat.

Završni jazz koncert, kao i cijela radionica, dio je programa Bolskog lita i ostvaren je u suradnji s Centrom za kulturu Općine Bol. Jazz glazbenici nastupili su i sinoći na Bolskoj litnjoj noći u dijelu programa, uz vodeće zabavljače.