9.6.2021. / srijeda
Teatrin / 19 sati
Ulaz slobodan – poklon dječici za početak ljeta od Czk Bol

“HRVATSKE VILE I VJEŠTICE”

Režija: Hrvoje Zalar
Igraju: Anja Đurinović Rakočević, Vini Jurčić i Hrvoje Zalar

Dramatizacija: Hrvoje Zalar
Scenski pokret: Maja Đurinović
Za dob: 4+

Kazalište Prijatelj u svojim predstavama na duhovit i zaigran način govori o ozbiljnim temama: učenju, hrani i poeziji, a posljednja predstava nazvana „Hrvatske vile i vještice“ bavi se mitološkim bićima do kojih je glumac, ujedno dramaturg i redatelj predstave Hrvoje Zalar, došao na temelju narodnih priča.
Predstava „Hrvatske vile i vještice“ je šaljivo „znanstveno“ predavanje obogaćeno uprizorenjima hrvatskih usmenih narodnih priča i legendi u kojima se pojavljuju ti, svakako najpopularniji, ženski likovi mitova i bajki.

Djeca će u ovoj predstavi na zabavan i duhovit način saznati neke činjenice o njihovom izgledu, karakteru, i sklonostima. Premda su vještice i vile na prvi pogled i u većini priča izgledom i karakterom posve suprotstavljene, u ovoj predstavi ćemo saznati da i jedne i druge mogu pomagati ali i naškoditi ljudima. Zato je pametno biti u dobrim odnosima s njima. Moramo poštovati i čuvati priče o njima jer ih je sve manje, a svijet bez vila i vještica bio bi jako dosadno i ružno mjesto.
Ideje za dramatizaciju preuzete su iz narodnih priča koje su sakupili Jozo Vrkić, Vid Balog, Darinka Hanžek, Josip Kekez, Joža Skoka i drugi.

Dobrodošli!