10 godina Films Like No Other AKA Lovely Days 2011-2021
16. – 20. kolovoza 2020. Ljetno kino Bol & Galerija Centra za kulturu, Bol

Desetu godinu za redom, od 16. do 20. kolovoza 2021. u Bolu na Braču održava se manifestacija Dani umjetničkog filma FILMS LIKE NO OTHER aka Lovely Days . Manifestacija se održava na inicijativu i poziv Renate Poljak, splitske međunarodno priznate umjetnice bolskih korijena u suradnji s Centrom za kulturu Općine Bol i u sklopu 32. Bolskog lita. Ove jubilarne desete godine Films Like No Other Aka Lovely Days uz probrani program koji nam predstavlja dugometražne i kratkometražne filmove nagrađivanih autora/ica, u sklopu manifestacije bit će otvorena i multimedijalna izložba Marka Tadića. Radovi Marka Tadića predstavljali su Hrvatsku na 57. Bijenalu umjetnosti u Veneciji zajedno uz Tinu Gverović 2017. godine, a umjetnik je i dobitnik niza nagrada (Vladimir Nazor, THT@MSU, Radoslav Putar). U Bolu će 18. kolovoza u Galeriji Centra za kulturu otvoriti izložbu video radova i kolaža pod naslovom “A familiar object”. Marko Tadić završava smjer slikarstva na Accademia Delle Belle Arti u Firenci u Italiji a njegova umjetnička praksa bazirana je na crtežu, kolažu, instalacijama i stop animaciji.

Films Like No Other Aka Lovely Days otvara se u ponedjeljak 16. kolovoza  u ljetnom kinu Bol s dugometražnim filmom Jelene Jureše „Aphasia“, jednim od najdojmljivijih  filmova iz 2019/2020 po riječima izbornice Renate Poljak. 

Program nastavljamo nesvakidašnjim i vrlo inovativnim spojem kazališta i filma u režiji Ivana Talijančića, kazališnog režisera s bazom u New Yorku čiji je ovo prvi dugometražni igrani film, a bolsko prikazivanje će ujedno biti i njegova svjetska predpremijera. Film naslova „416 minutes“ u trajanju od sat i petnaest minuta će predstaviti sam autor i uža ekipa filma. Izložbom Marka Tadića manifestacija prelazi u svoj kratkometražni dio u kojem publici predstavlja selekciju filmova iz programa fondacije In Between Art Film na temu kućnog nasilja iz prizme najzanimljivijih suvremenih umjetnika kao što su MASBEDO i Adrian Paci. Završno večer donosi nam po izboru kustosice Dine Pokrajac pet najboljih kratkih filmova sa Subversive Film Festivala: Subverzivne kartoline. 

Sve dodatne informacije o programu na http://filmslikenoother.com/2021/

Ili na e-mail [email protected]