S posebnom radošću i ponosom najavljujemo 32. Bolsko lito i novi Ciklus ljetnih izložbi u Domu kulture, a započinjemo s posebnom pričom i slavnom izložbom koja obilježava 50 godina fotografije poznatog i uspješnog Jadrana Lazića.

Fotografije se u bolskoj galeriji mogu pogledati od večeras, 5. lipnja i tako narednih dvadeset dana u večernjim satima, a svečano otvaranje bit će naknadno uz autora i suradnike te promociju vrijedne monografije – Jadran Lazić: 50 godina fotografije – u četvrtak 10. lipnja 2021. u 20 sati u Centru za kulturu Bol.
Uz plakat vam donosimo djeliće radosti pripreme izložbe u Bolu, gdje smo teškom mukom izabrali 70ak poznatih lica i fotografija, a sanduke i popratno zadržali u Domu kulture za dodatno gledanje i još neke izložbe po Bolu o čemu više uskoro.

Napominjemo da se izložba događa u suradnji i u sklopu bolskog teniskog turnira WTA Croatia Bol Open 202, a koji će uz sport ove godine imati i dodatna kulturna događanja.

Izložene fotografije Jadrana Lazića nastale su za vrijeme njegove dugogodišnje karijere od Splita, Pariza do Los Angelesa, gdje je dijelio prostor s kultnim glumačkim i pjevačkim zvijezdama 20. stoljeća. Velika ljubav prema fotografiji bila je Jadranu Laziću nit vodilja u spajanju umjetnosti, fotografije i zvijezda Hollywooda tijekom 50 godina rada.

Tek izašla monografija sastoji se od dvije luksuzne knjige i sadržava opus 50 godina rada na više od 900 stranica.
Dobrodošli!