U nedjelju 8.8. nikako ne propustite: Teatrin Dva ferala u 21 sat
Kazalište PlayDrama: Dijete našeg vremena
Ulaznice u pretprodaji 40 kn.
Na dan predstave – sat vremena prije početka na ulazu 50 kn.


NAGRADA HRVATSKOG GLUMIŠTA 2020.
ZA IZNIMAN DOPRINOS KAZALIŠNOJ UMJETNOSTI!!!


Žiri za dramu dodjeljuje Nagradu za izniman doprinos kazališnoj umjetnosti glumačkom ansamblu predstave „Dijete našeg vremena“ Ivane Vuković u režiji Helene Petković i produkciji Kazališta Playdrama Split za izuzetno duhovitu, šarmantnu kolektivnu igru kojom na neposredan način zajedno sa svojim autoricama progovaraju o identitetu jednog grada i njegovih mladih sugrađana.


NAGRADA NA DANIMA SATIRE!!!


Glumački ansambl predstave ‘Dijete našeg vremena’ Ivane Vuković u režiji Helene Petković i izvedbi Play Drame iz Splita dobio je nagradu za specijalno postignuće, za kolektivnu igru na 44. izdanju festivala Dani satire Fadila Hadžića.

“Tijekom rada na ovoj predstavi često sam se prisjećala riječi Marina Carića: Split je teatar koji želi biti grad…
Pustili smo stoga gradu da uđe u sve pore ove predstave i da ona postane grad u malom, jer teatralnost Splita snažnija je od bilo kakve izmaštane fikcije.” Helena Petković, redateljica

”Dijete našeg vremena” predstava je koja traga za perspektivom mladih danas, diljem Dalmacije i Splita.
Njihove odluke nisu nimalo lake jer život u medijski idealiziranoj sredini, u koju država kontinuirano ulaže i investira u njenu budućnost, dalmatinskoj dici ostavlja previše izbora. Naravno, predstava traga za perspektivom isključivo u ljetnom periodu, na samom početku sezone, kad se kamere vrate na naše ulice, kad ponovno postajemo aktualna tema. Katkad se zbunimo pa pomiješamo našu autentičnu tradiciju s nečim manje autentičnim iz brzinski natipkanih vodiča za top deset simbola Dalmacije, ali brzo se snađemo i grabimo dalje.
Naši junaci Boško, Borovina i Tomi su, baš kao i svi drugi mladi i stari stanovnici grada Splita, uzorni djelatnici najvažnije industrije u gradu. Nakon što su se cijelu zimu odmarali, guštali u gradskim i kulturnim aktivnostima, u šušuru po Matejuški i Rivi, večeravali u restoranima po Palači, komentirali predstave i opere ili pak filmove, a sve to zbog prelako zarađenih novaca na fureštima, jedva čekaju da počne ljeto i da dođu Oni, da ih mogu dostojno opsluživati i hvaliti se privilegijom da su upravo oni stanovnici najljepšeg grada na svitu. Nakon disciplinirano odrađenih priprema za skorašnji početak sezone, Boško, Borovina i Tomi provode zadnju večer zajedno, u klubu Quasimodo, koji će također za nekoliko sati postati hostel za Njih. Boško, Borovina i Tomi piju, puše, pričaju, zabavljaju se i smišljaju planove za bolje sutra baš kao i svi drugi mladi u gradu Splitu. No, posljednje zajedničke večeri iznenadit će ih dolazak Kreše, za prijatelje Šokrea, koji je točno ono što u svom gradu nikad ne bi očekivali.
Predstava je mišljena da bude SF komedija, no novinski naslovi vrlo brzo su nam otkrili da smo skrojili komad u domeni realizma. Srećom pa naš mediteranski realizam drugima često izgleda pomaknut, da ne kažem nerealan, pa smo možda ipak proizveli jedan ”fantastičan” komad. “
Ivana Vuković, dramaturginja

http://kritikaz.com/vijesti/Intervjui/48007/

Dijete našeg vremena