S radošću najavljujemo novu izložbu iz Ciklusa ljetnih izložbi 32. Bolskog lita – Ana Dragičević / Ljubav kroz liniju i Ivana Ganza / Moja zemlja – “zajednička izložba jednog dida i njegove unuke – nježno i modernističko sa čeznutljivim koloritom čine spoj te dvije generacije u prikazu jedne ljubavi prema slikarstvu. “
Otvaranje izložbe bit će u utorak 20. srpnja 2021. u galeriji Doma kulture u 21 sat, a osim predstavljanja autora i njihovih radova, uživat ćemo i uz klapu Kuroj koja u galeriji započinje svoj klapski đir po rivi. Dobrodošli!

IVAN GANZA

Rođen je u Splitu 1938., od oca Miroslava i majke Milene (djevojačko) Roje. Po struci je tehnički laborant, a radio je tridesetak godina u Institutu za oceanografiju i ribarstvo, na Odjelu za fitoplankton, u Splitu. Kao desetogodišnji dječak, prilikom popravka planinarskog doma, prvi puta je s ocem bio na Mosoru, a potom je nastavio cjeloživotno druženje s planinama i planinarima. Bogatom, a nadasve zanimljivom, životopisu Ivana Ganze svakako moramo dodati kako je bio i veliki sportaš. Jedan je od osnivača ragbi kluba „Nada“ u Splitu, koji postoji od 1959., a kao višegodišnji član ASK-a, bio je, u bivšoj državi, rekorder u štafeti 4x100m.
Slikanjem se intenzivnije bavi posljednjih desetak godina, prvenstveno radi opuštanja i ugodna korištenja slobodnog vremena kojega, kao umirovljenik, ima u izobilju. 2019. slikao je kao pridruženi član likovne kolonije u organizaciji ULKU Vlaho Bukovac, na Putalju u K.Sućurcu. Tada je naslikao jednu od svojih najdražih slika naziva „Pogled s Putalja noću“. Svoju prvu samostalnu izložbu je imao 2020.g. u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu. Osim slikanja, barba Ivo se bavi i pisanjem pjesama i priča za svoje unuke i praunuke. Izložba „Moja zemlja“ broji tridesetak slika izrađenih u tehnici akrilika te ulja na platnu i kartonu, različitog su formata, a zajednički im je bogati kolorit i ljubav prema prirodi.

ANA DRAGIČEVIĆ

Rođena u Splitu, 1989. Završila je Školu likovnih umjetnosti u Splitu, a zatim Filozofski fakultet, odsjek za predškolski odgoj. Za vrijeme školovanja u srednjoj školi sudjelovala je u humanitarnom projektu oslikavanja zidova soba korisnika Centra Juraj Bonači, gdje je naslikala i svoj maturalni rad, pod nazivom “More” u predvorju njihovog doma. Nakon srednje škole odlazi na otok Brač gdje živi i radi, te pronalazi svoju inspiraciju u prirodi i moru. Majka dvoje djece, supruga, odgojiteljica, a tek onda slikarica, svoje “slikarsko” vrijeme provodi u istraživanju tehnika i raznih motiva, a najviše se pronalazi u tehnici ulja, iako u zadnje vrijeme češće koristi akvarel tehniku za svoje nalete inspiracije. Prva zajednička izložba u kojoj je sudjelovala je bila 2020. godine u Supetru, na Braču, koja je također bila humanitarnog karaktera, te je u veljači 2021. imala svoju prvu samostalnu izložbu u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu. Njeni radovi su na nakitu, naslovnici vodiča “Do zvijezda zajedno”, u DV “Mrvica” u Supetru, pedijatriji Supetar, ginekologiji Supetar, mnogim domovima, itd.
Izložbom “Ljubav kroz liniju” željela je svoju ljubav prema slikarstvu prenijeti na promatrača, na jednostavan i modernistički način, nježnošću boja i postojanošću linija.