Tekst: Vedran Ćosić

Kazalište Hotel Bulić će u Bolu održati program Čitajmo kazalište. Radi se o autorskoj večeri i radioničkom programu s glumicom i redateljicom Senkom Bulić i pjesnikinjom Sanjom Baković. Propitivat ćemo razlike i sličnosti u odnosu prema tekstu iz dvije stvaralačke pozicije.  

Radionički program koji će voditi Senka Bulić osmišljen je u skladu s postupcima i metodama bavljenja tekstom u kazalištu. Uključuje alate koji su značajni u stvaranju izražajnih sposobnosti te produbljenju razumijevanja teksta (osnovna znanja o kreaciji uloge kroz pripremu glasa, tjelesnu relaksaciju,  tehnike disanja, postizanje osjećaja za ritam).

Program je u skladu s preporukom iz Nacionalne strategije čitanja u kojoj je naglašena potreba za podrškom umjetničke scene u razvoju umjetničko edukacijskih projekata kojima je cilj omogućiti što većem  broju ljudi čitanje sa zadovoljstvom i razumijevanjem. Ovim pristupom osigurava se povećanje interesa za obje umjetničke perspektive i potiče razvoj novog formata u privlačenju publike.

Program se provodi tijekom Godine čitanja i financiran je sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. Program “Čitajmo kazalište” u Bolu se održava u okviru kulturne manifestacije Bolsko lito, koja se u odvija u organizaciji Centra za kulturu Općine  Bol.

24.08 . u 21:00, atrij Galerije umjetnina Branislav Dešković