Tekst: I.B.

Nedjelja, 29. 8.2021. – Završni koncert Bolske ljetne glazbene radionice, Bol Summer JazzFEST. U 21 sat na rivi.

Prenosimo u nastavku info iz najave radionice koja je pri kraju… a sviralo se svih dana puno i dugo i lijepo…

Za pravu najavu…. Manuelin video sa izložbe… Dobrodošli…

BOL opet u duhu JAZZA, LATINA I BLUESA – BOLSKE LJETNE GLAZBENE RADIONICE od sutra u Domu kulture!U Bolu sutra započinje tjedan Bolske ljetne glazbene radionice, nekad dio Međunarodne ljetne glazbene škole Pučišća, a sada kao izdvojena bolska priča – radionica popularne i jazz glazbe, latina i bluesa, a koja se preko 20 godina održava se u Bolu. Predavači na radionicama su vrhunski glazbeni stručnjaci i virtuozi jazz izvedbi: saksofonistima je mentor Saša Nestorović, pjevačima Maja Savić, a rad u ansamblu moderiraju i vode gitarist Mario Igrec i osnivač Međunarodne ljetne glazbene škole Juraj Vrandečić.

Međunarodna ljetna škola u Pučišćima ima veliku tradiciju i edukativno, kulturno i turističko značenje. Kroz školu je posljednja dva ipo desetljeća prošlo više od 4000 polaznika od kojih su mnogi danas uvaženi glazbenici koji su postigli velike uspjehe.

Za kraj održavanja radionica u Bolu koje traju od 23. do 30. kolovoza, voditelji i polaznici zajedno muziciraju na završnom koncertu koji je prava poslastica za ljubitelje jazz i fusion glazbe.

Zajednički jazz koncert polaznika radionice bit će u nedjelju 29. kolovoza, u centru na rivi iza 21 sat.

Završni jazz koncert, kao i cijela radionica, dio je programa Bolskog lita i ostvaren je u suradnji s Centrom za kulturu Općine Bol.

Jazz glazbenici nastupit će i u srijedu 25. kolovoza na otvaranju izložbe fotografija Davora Hrvoja – Portreti Jazz glazbenika.

JOIN THE JAZZ & LATIN WORKSHOP i malo starih fotografija: https://bolinfo.roni.hr/…/zavrsena-jos-jedna-bolska…/