Tekst: V.M. / HRT | Izvor: HRT

Osmo izdanje međunarodnog mural i street art festivala Graffiti na gradele, održat će se u Bolu na Braču od 25. do 27.srpnja. Riječ je o festivalu čija je osnovna aktivnost oslikavanje murala na površinama napuštenog hotelskog kompleksa Bijela kuća.

Murale će slikati trenutno najpoznatiji i najaktivniji umjetnici iz Hrvatske i Europe, poput LunaraMalakkaijaArsekaEraseaCheza 186… Ove godine festival će ih ugostiti 15-ak, a uz oslikavanje murala organiziraju se i brojne graffiti radionice za djecu i mlade, međunarodni bike polo turnir, natjecanje u hip hop plesu, natjecanje u uličnoj košarci te niz drugih aktivnosti.

Ulaz na festivalske programe je besplatan i dostupan svima, a u sklopu festivala održavaju se i koncerti domaćih i regionalnih hip hop bendova, poput Vojka VKreše BengalkeHigh5 i sl. – sveukupno nastupa oko 80 izvođača.

Festival je proglašen najboljim boutique festivalom u Hrvatskoj, a Momondo portal ga je bio uvrstio i u top 10 street art događaja u svijetu u ljeto 2017. godine, uz bok s velikim festivalima u Miamiju, na Ibizi, u Kopenhagenu i sl.

Detalje o programu festivala Graffiti na gradele doznali smo od organizatora Marka Boke kojega smo ugostili u emisiji Dobro jutro, Hrvatska: prilog pogledajte ovdje.