Prenosimo pismo organizatora i radujemo se još većem i boljem GNG festivalu idućeg ljeta, uz mali bonus i za 2020. GNG za Bol i u doba korone.

Drage naše prijateljice i prijatelji,
nadamo se da ste svi dobro, zdravo i sigurno.

Imamo jednu važnu vijest za sve vas, iako smo dugo poduzimali razne stvari i nadali se kako do ove objave u našem slučaju ipak neće morati doći.

Teška, ali zaista teška srca moramo vam reći kako se naš festival i sve one krasne stvari koje smo vam pripremili nažalost neće moći održati ovog ljeta, zbog cjelokupne situacije s ugrozom koronavirusa i svih posljedica koje su se odrazile i na naš rad.

Prvi put u devet godina održavanja festivala našli smo se u ovakvoj situaciji i vjerujte nam da smo izrazito žalosni, jer cijela naša godina vrtjela se oko našeg druženja, veselja i stvaranja u Bolu.

Dugo smo razgovarali s partnerima, sponzorima i lokalnim vlastima, razmišljali i tražili rješenja kako da festival možda ipak održimo, no niz je velikih faktora koji su utjecali na ovu izrazito tešku odluku i vjerujte nam da smo dali sve od sebe.

Unatoč tome što se neke mjere trenutno popuštaju, za naš festival, atmosferu i uvjete u kojima festival organiziramo, izrazito bi teško bilo jamčiti sigurnost svih vas, ali i naših volontera i izvođača.

Isto tako, broj posjetitelja na koji bismo se trebali ograničiti, mjere održavanja fizičkog razmaka među publikom (ovo je posebice neizvedivo) i rigorozni uvjeti organizacije ugostiteljstva čitavu organizaciju u potpunosti ugrožavaju, a program, ponuda i atmosfera po kojoj smo sada već poznati ne bi mogli biti na razini koju vam želimo pružiti i koju smo do sada postavili.

Jednostavnim rječnikom rečeno, nikako ne možemo zamisliti scenarij u kojem se vas svega 15 smije kupati na našem muliću, niti da vas samo mali broj smije plesati u zatvorenom koncertnom prostoru, a o redovima i gužvi na šanku te održavanju razmaka u našoj šumici u hladu da i ne govorimo.

Važno je dodati kako je festival poput našeg na otoku izrazito komplicirano organizirati i u redovnim uvjetima u pogledu logistike, produkcije i financija, a tijekom posljednja dva mjeseca veliki dio prethodno dogovorenih usluga, potreba i suradnji jednostavno nam je otkazan – uz epidemoilošku situaciju i mjere ovo je bio dodatan pritisak koji nas je usporio i onemogućio rad.

Vjerujemo da će neki od vas biti razočarani i tužni, no vaša podrška i razumijevanje sada su nam potrebniji više nego ikada.
Ovo je teška godina za cijelu event industriju i brojne naše kolegice i kolege bile su i bit će prisilno zaustavljene u svom radu, koji bez vas publike ne može opstati.

Bitan dio našeg života zaustavljen je i bez njega ostajemo ovu godinu, stoga vas pozivamo da kako nama, tako i cijeloj sceni, organizatorima i izvođačima pružite podršku u trenutnoj situaciji i u njihovom radu te da nastavite konzumirati sadržaj koji stvaraju.
No, uvijek postoji “ali”.
Iako festival u Bolu prebacujemo za iduću godinu, GNG kolektiv ni tijekom najtežih dana ove krize nije sjedio skrštenih ruku – marljivo smo radili na programu, koji će se sukladno mjerama i preporukama nadležnih institucija ipak dogoditi – i to u nekoliko gradova diljem Hrvatske tijekom cijelog ljeta!

Iako se naše aktivnosti ovog ljeta neće održati u Bolu, želimo se nastaviti družiti s vama na drugim mjestima i želimo da GNG atmosfera i duh obilježe i ovo ljeto, stoga već narednih dana objavljujemo čak dva datuma s aktivnostima na kojima ćemo se vidjeti, oslikavati murale, stvarati i odgovorno zabavljati!

GNG ide dalje, budite uz nas, podržite cijelu scenu i sigurni smo kako najbolje tek dolazi!
Voli vas cijeli GNG kolektiv i neizmjerno smo vam zahvalni na silnoj podršci iskazanoj svih ovih godina – vi ste GNG i zbog vas je GNG to što je!

Čuvajte se dragi naši ljudi i vidimo se vrlo skoro!