Kino Mediteran je projekt revitalizacije kina u Dalmaciji čiji je glavni cilj oživiti kino dvorane i ljetna kina te dovesti filmske programe u manje sredine diljem Dalmacije gdje su kina odavno zatvorena. Fokus projekta je na europskim i nezavisnim filmovima. Kino Mediteran traje cijelu godinu i održava se u 26 gradova. U 2016. godini održano je 517 projekcija čak 102 filma, sa ukupnom gledanosti od 23.561 gledatelja.

Bolsko kino dio je Kina Mediteran od samog početka 2012. godine, a ujedno je i naše prvo digitalizirano kino. Uz Supetar, Komižu, Hvar, Imotski i Pirovac spada u mali broj digitalnih kina u Dalmaciji. Program se održava u zimskoj dvorani svakog vikenda, dok ljeti otvoreno kino na terasi radi svakodnevno. Cijena ulaznica za Hollywoodski program je 25 kuna, a za nezavisne filmove 20 kuna.

Kino Mediteran Bol održava se u partnerstvu s Općinom Bol, CZK Bol, a financirano je od strane Zaklade “Kultura nova”, Hrvatskog audiovizualnog centra i Splitsko-dalmatinske županije. Kino je član mreže europskih kina Europa Cinemas te Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača.

Program pratite na našim stranicama Kino Mediteran, na našem kalendaru događanja ili Facebook stranici Kino Mediteran Bol www.facebook.com/kinomediteranbol