Uvijek smo bili među onima koji smatraju da je užitak gledanja filma na velikom platnu te faktor druženja i odlaska u kino jedinstveno iskustvo. Krizna vremena su kao jednu od posljedica donijela zatvaranje kino dvorana diljem svijeta, pa nam se nametnulo pitanje: ako već gledatelji ne mogu k nama u kino, možemo li mi doći k njima i donijeti im dašak kino atmosfere? Tako je nastala ideja kino projekcije u prijenosu uživo.

Za razliku od VOD usluge koju smo vam ponudili prvih dana izolacije, u LIVE kinu film će početi u unaprijed definiranom terminu kao live stream. Film neće biti moguće zaustaviti, vratiti na početak ili pogledati sutradan, dakle na projekciju ne biste smjeli zakasniti – baš kao ni u kino! Pola sata prije početka filma otvorit će se chat, koji možete koristiti i za vrijeme trajanja filma, a ako pak želite nesmetano uživati u filmu – moguće ga je deaktivirati. Nakon svake projekcije, chat druženje i komentiranje se nastavlja uz ugodnu glazbenu podlogu.

Kroz Kino Mediteran LIVE pokušat ćemo vam približiti doživljaj zajedničkog gledanja filma, kada već nismo u mogućnosti organizirati druženje u kinima.

Cijena ulaznica za Kino Mediteran LIVE iznosit će 15 kuna, a prodavat će se putem našeg sustava Bizzon. Za početak s projekcijama krećemo dva puta tjedno, a u slučaju većeg interesa otvorit ćemo dodatne termine. Promotivna cijena ulaznica za prvi LIVE iznosit će 10 kuna.

Prvi film će biti prikazan u ponedjeljak 27.4.2020. u 20 sati, ulaznice: 10kn (prodaja se otvara 23.4. u 12h):

Ona koju zamišljaš (Celle que vous croyez)

Ponedjeljak 27.4.2020. u 20 sati
Safy Nebbou, Francuska, 103′, 2019.

Claire je 48-godišnja profesorica na fakultetu i razvedena majka dvoje djece. Na internetu, pak, ona je 24-godišnja Clara, pripravnica u poduzeću koje organizira modna događanja. Lažni profil na Facebooku Claire je stvorila kako bi mogla špijunirati bivšeg ljubavnika, no uskoro se počinje dopisivati s mladićem Alexom. Dok njihova komunikacija postaje sve intezivnija, Claire se sve više zaljubljuje u Alexa, baš kao i Alex u misterioznu Claru. Iako njihov odnos postoji tek u virtualnom svijetu, njezini osjećaji su itekako stvarni. U ovom napetom trileru, premijerno prikazanom na Berlin Film Festivalu, sjajna Juliette Binoche daje izniman prikaz usamljene žene koja gubi granice između laži, snova i stvarnosti.

KINO MEDITERAN LIVE KRATKE UPUTE:

  1. Provjerite brzinu vaše veze na: speedtest.net
  2. Kupite ulaznicu do sat vremena prije projekcije
  3. Sat vremena prije projekcije, na email adresu s koje je kupljena ulaznica stići će link i lozinka za pristup streamu
  4. Live stream se otvara pola sata prije projekcije
  5. Uživajte u filmu i ostanite se družiti s nama i poslije projekcije

Za sva pitanja pišite na [email protected]