Odlukom Hrvatskog sabora iz 1996. godine, 22. travnja obilježava se Dan hrvatske knjige, kao simboličan čin sjećanja na Marka Marulića, autora epa Judita, dovršenog u Splitu na današnji datum 1501. godine.

Na Glavnoj skupštini UNESCO-a 1995. godine donijeta je odluka da se 23. travnja obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava, kao simbolični datum u svjetskoj književnosti kada su 1616. godine umrli književnici Miguel de Cervantes, Wiliam Shakespeare i Inca Garcilaso de la Vega. Tom prigodom UNESCO poziva „čitatelje, autore, prevoditelje, izdavače, nastavnike, knjižničare, javne institucije, neprofitne organizacije i privatni sektor da promiču knjigu, čitanje i izdavaštvo, uz zaštitu autorskih prava“. Uz obilježavanje Svjetskog dana knjige i autorskih prava, 23. travnja održava se i manifestacija Svjetska noć knjige.

Dragi prijatelji knjige, djeco i odrasli, posjetite bolsku knjižnicu „Hrvatsku čitaonicu“!

Očekuju vas vaši omiljeni likovi i junaci rođeni u bajci, basni, romanu, priči i stripu koji su obilježili vaše odrastanje i bez njih ništa ne bi bilo isto – kultura, svakodnevica – pa ni mi sami.

Tema naših najdražih likova i junaka prilika je i za međugeneracijska druženja. Svojim postojanjem oni brišu vremenske, ali i mnoge druge razlike. Mnogo je toga što im želimo reći, a bez sumnje nam i oni štošta toga žele poručiti. Stoga upitajte svoje prijatelje, mlađe i starije bližnje: kojih se knjiga i likova najradije sjećaju i zašto? Jesu li poruke njihovih uzora primjenjive i danas? I na koncu, imamo li danas iste heroje koje su imali naši mame, tate, djedovi i bake, poistovjećujemo li se s njima ili pak pronalazimo neke nove.

Dođite, podijelit ćemo priče, mišljenja, radost druženja uz našu najbolju i najvjerniju prijateljicu – KNJIGU!
Knjižnica je za vas otvorena od 8.00 do 14.00 i od 17.00 do 20.00 sati.