„Hrvatska čitaonica“ organizira predavanje uz projekciju Lina Ursića: „Sakralna baština otoka Brača“, a ravnateljica knjižnice Jadranka Nejašmić predstavit će snimljeni materijal o Gospi Karmelskoj u Nerežišćima, koji je dio preojekta  „Terra Croatica – Bročko blogo“, u ponedjeljak, 19. kolovoza, u dvorištu knjižnice s početkom u 21.00 sat.

Lino Ursić voditelj je brojnih projekata kulturnog turizma u našoj županiji, među kojima ističemo: „Sakralna baština otoka Brača“, „Tematske staze Splitsko-dalmatinske županije“ i „Rimske cestovne komunikacije Srednje Dalmacije“.

S Vedranom Barbarićem koautor je izložbe u Arheološkom muzeju u Zagrebu i kulturno- turističkog vodiča „Sakralna baština otoka Brača“ u kojem je interpretirala ukupna sakralna baština otoka i sistematizirala u pet tematskih itinerara.

„Jedna od najosobitijih kulturnih značajki otoka Brača veliki je broj dobro očuvanih crkava malih dimenzija iz vremena ranog srednjeg vijeka. Budući da čine skupinu koja je prema brojnosti i očuvanosti jedna od najvažnijih ranih iskaza sakralne arhitektonske baštine u Hrvatskoj, odavna su prepoznate kao simbol identiteta koji u sebi sadržava nacionalnu, hrvatsku komponentu.“