Knjiga Bolski glazbeni spomenar, 1996. – 2017., autorice Jadranke Nejašmić, u nakladi Općinske knjižnice Hrvatska čitaonica bit će predstavljen u petak, 27. prosinca, u Domu kulture s početkom u 18.30 sati.

Grafički ju je oblikovala Nera Nejašmić Kozina.

Ona je monografija je o dvadesetogodišnjem radu Područne osnovne glazbene škole Bol Glazbene škole Josipa Hatzea Split koja osvjetljava njezin rad i djelovanje njezinih učenika, glazbeni spomenar sastavljen od 43 osvrta profesora, roditelja, djece i drugih koji su na različite načine vezani uz rad Škole, autoričine kronologije i brojnih fotografija. Stoga će je zajedno predstaviti više koautora.

U glazbenom dijelu programa sudjeluju: Tomislav Damjanović, student diplomskog studija na Hochschule für Music Franz Liszt u Weimaru, dobitnik Rektorove nagrade zagrebačkog sveučilišta, te niza prvih i posebnih nagrada na domaćim i međunarodnim natjecanjima, Filip Mišković, student 1. godine Muzičke akademije u  Zagrebu,  dobitnik  preko 40 prvih nagrada na gitarističkim natjecanjima u domovini i inozemstvu kao i pet Oskara znanja Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Ema Tomić i Mlado Karmelić, učenici bolske Glazbene škole i crkveni zbor pod ravnanjem  mo Vinka Karmelića.

 

Bolski glazbeni spomenar