Dvodnevni stručni skup Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola (HUROŠ) započeo je u ponedjeljak, 23. listopada u kongresnoj dvorani bolskog hotela Elaphusa.

U ime Osnovne škole Bol i ravnatelja Bartula Bakulića, priliku i čast da otvore stručni skup imali su naši učenici te su se predstavili  pjesmom, plesom i glumom na bračkoj čakavici. Za početak je zbor „Čarčojak“ izveo klapsku obradu narodne pjesme „Murvica“. Program je dalje tekao uz nastup Arsena Kojdića – pobjednika dječeg Pričigina i učenika 4. razreda naše osnovne škole. Publiku je ponovno ostavio bez teksta pobjedničkom pričom „Kokoše“. Učenička klapa Veras otpjevala je dvIje klapske tradicionalne pjesme, dok je publiku plesom razveselilo Folklorno društvo Šotobraco, u kojem plešu učenici nižih razreda Osnovne škole Bol. A kako ne bi sve prošlo u mirnom tonu, uslijedila je poznata „Svađa“ bračkog pjesnika Štefe Pulišelića u izvedbi učenica 6. razreda – Hane i Ele.

Ravnatelje iz cijele Hrvatske oduševilo je bogatstvo sadržaja prisutnih u maloj otočnoj sredini, a nama je bila čast na ovom velikom susretu ravnatelja osnovnih škola pokazati djelić bogatstva i veselja naših malih škola.