Povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana kada se s posebnim pijetetom prisjećamo naših pokojnika, učenici 2. i 4. razreda s učiteljicama Brankom Šesnić, Marinom Soljačić i vjeroučiteljem Jurom Matkovićem su u ime svih djelatnika i učenika Osnovne škole Bol, posjetili mjesno groblje u Bolu. Položili su cvijeće, upalili svijeće i pomolili se na na grobovima preminulih Boljana. Svako dijete zna da postoje dani kada se svečano i s poštovanjem odlazimo pokloniti našim najmilijima. Njihovi zemni ostaci počivaju u grobovima na koje su učenici stavili svijeće i cvijeće, te tiho molili za njihove duše kod središnjeg Križa, s vjerom da im je na drugom svijetu udijeljena milost Božja.

Isus obećaje život vječni svima koji Ga prihvate za svoga Spasitelja, zato je ova rečenica pokojnima spasenje, a nama utjeha i nada: “Ja sam uskrsnuće i život: tko u mene vjeruje, ako i umre, živjet će. I tko god živi i vjeruje u mene, neće umrijeti nikada.!”
Ovim riječima vjere i nade i mi se pridružujemo, znajući da naši pokojnici sada gledaju Boga licem u lice, u vječnosti! Bog neka im bude nagrada!

Pokoj vječni daruj im Gospodine, i svjetlost vječna svijetlila njima!

Počivali u miru Božjemu!

 

OŠ Bol - Svi sveti