U organizaciji Hrvatskog robotičkog saveza danas je s početkom u 10 sati otvoreno veliko robotičko natjecanje. Hrvatska liga robotičara – Robocup Junior, održava se 24. i 25. studenog u Osnovnoj školi Mate Lovraka u Zagrebu.

Na natjecanju će se mladi robotičari natjecati u 12 kategorija i u više dobnih skupina. Prijavljeno je ukupno 106 ekipa s preko 200 natjecatelja. Osim Hrvatske, natjecatelji stižu i iz Slovačke, Slovenije, Njemačke, a bit će tu i mješovita ekipa iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Ekipe iz Bola okupljene u Udruzi “Robobrač” natječu se u 4 kategorije: dvije ekipe u kategoriji On Stage Advanced (Boul-Frane Radić, Ante Kraljević i Mia Pivčević ; ekipa Plavi Jadran – Lucija Ivičić, Nicol Lovrić i Marija Karninčić), kategoriji RoboBowling (ekipa TechnoBIK – Borna Rupnik, Ian Anić i Karla Klapež), te kategoriji Soccer Beginner (ekipa Boduli – Roko Kalpić i Leon Lisičar). Naše ekipe danas su bile odlične, a sutra ih čeka jedan nastup.

Pobjednici ovog natjecanja predstavljat će Hrvatsku na svjetskom Robocup Junior natjecanju u Australiji, te na Europskom natjecanju u Njemačkoj. Proglašenje pobjednika i podjela medalja predviđena je za nedjelju iza 13 sati.