Izvor: OŠ Bol

Već je svima poznato da su bolski robotičari u samom vrhu na državnoj robotičkoj sceni. Da rade u skromnim uvjetima također se zna. Ali da će doskočiti tom problemu i sami izrađivati dijelove robota – to nitko nije očekivao.

Zadnjih nekoliko tjedana robotička ekipa odlučila je uz pomoć mentorice Lucije Špacal i našeg svestranog učitelja glazbene kulture Daniela Kelave kreirati svog robota i naučiti ga hodati i plesati. Pronašli su model robota, doradili ga i isprogramirali. Njihov Otto robot kreće se i pleše. Sve to ne bi bilo moguće bez vrijedne donacije Općine Bol – 3D printera. Koristili su ga za printanje svih potrebnih dijelova kako bi njihov robot dobio svoj finalni oblik.

Modeli isprintani 3D printerom svakako će pomoći mladoj ekipi bolskih robotičara u što boljoj i kvalitetnijoj pripremi za natjecanje RoboStart koje će se održati u Splitu 24. ožujka. Bolski robotičari natjecat će se u dvije kategorije: Robo Bowling i On stage.

Sve ovo je dobar trening i priprema za sudjelovanje na svjetskom prvenstvu u Kanadi u lipnju ove godine. Želimo im sreću i uspjeh!