Učenici Osnovne škole Bol zajedno s učiteljicama Meri, Nadom i Marinom, a u sklopu projekta „Veliki lov na biljke“ započeli su pravu avanturu. Veliki lov na biljke (The Great Plant Hunt) edukativni je projekt Ekoškola i Toyote, čiji je glavni cilj obrazovati djecu o biološkoj raznolikosti, njenoj važnosti, te ih poticati na pozitivno djelovanje.

Najmlađi osnovnoškolci proučavali su mrave, drugaši lastavice, a trećaši su ih slijedili sa lastinim repom.

Učenici prvog razreda, Darwinovi pronalazači, promatrali su mrave u školskom vrtu (masliniku), te ih je posebno razveselila potraga za mravinjacima. Od plastelina su izrađivali figure mrava. Nekolicina se okušala i u crtanju.

Darwinovi mislioci, učenici drugog razreda, izrađivali su edukativni plakat o lastavici, te su napravili kratki i poučni igrokaz o lastavici Također, izrađivali su figure lastavice, bojali i lijepili na karton i štapiće, tako da su i bolske lastavice mogle poletjeti u toplije krajeve.

Učenici trećeg razreda, Darwinovi sakupljači, su proučavali kukca lastin rep. Od prikupljenog starog papira izrađivali su raznobojne lastine repove i njihova stabla.

Prepuni pitanja i novih ideja učenici i njihove učiteljice vesele se budućim avanturama, a Vama prepuštamo da uživate u slikama.