Tekst: Ana Bodlović

Djedi vaši rodiše se tudijer,  Otci vaši rodiše se tudijer, I vi isti rodiste se tudier: Za vas ljepše na svijetu neima.

– riječi su našeg pjesnika i književnika Ivana Mažuranića kojima smo ovog jutra otvorili program sjećanja na Grad Heroj.

Vukovar je simbol borbe do posljednjeg atoma snage, uz snažnu vjeru u svoju rodnu grudu i spoznaju da zaista “ljepše na svijetu neima”. I ove godine učenici Osnovne škole Bol prigodnim programom su poslali jasnu poruku da se žrtva, Vukovar i Domovinski rat nikada ne zaboravljaju. Pjesmom Hrvoja Hegedušića “I stoji grad” u izvedbi učenika 4.razreda započeli smo glazbeni dio programa. Također, pročitali su i nekoliko dječjih literarnih radova.

Učenici 8.razreda, koji su Vukovar posjetili, prezentacijom su prenijeli svoje dojmove, osjećaje i zapažanja. Nakon kratkog i lijepog programa uputili smo se zajedno zapaliti svijeće i time još jednom odali poštovanje svim palim i nestalim Vukovarcima kao i svima koji su za domovinu dali ono najdragocjenije što čovjek ima – svoj život.