Danas je u našoj županiji pa tako i u bolskoj osnovnoj i srednjoj školi započela nastava u novoj školskoj godini, tjedan dana kasnije nego u ostalim dijelovima Hrvatske, a uz to i nakon dugo godini u ustaljenoj jutarnjoj smjeni od 8 sati za obadvije škole.

Bolski su osnovci jutros okupirali staru, ali osvježenu i očišćenu školsku zgradu na Rudini, a Srednja je škola Bol nastavu započela u novim prostorijama na Benačici, ali još važnije s brojnim novim učenicima u đačkome domu.

O svim novostima detaljnije ipak  naknadno jer su zvijezde današnje vijesti ipak mališani koji su prvi put sjeli u školske klupe.

Prvaša je ove godine čak 22, a preuzima ih učiteljica Branka Šesnić.

Njih su jutros u školu dopratili roditelji, a doček su im uz pozdrave i dobrodošlicu ravnatelja Bartula Bakulića i učiteljice Branke,  malim programom uljepšali drugaši sa svojom učiteljicom Meri Biliš.

Uzbuđenja i veselja u školi nije nedostajalo s toliko učenika, kao ni posla za vrijedni školski kolektiv, vjerujemo i jedne i druge škole, budući da se danima radilo i čistilo da sve bude spremno za današnji početak.

Svima uključenima želimo puno strpljenja, uspjeha i radosti u novoj školskoj godini  i svim novim i starim uvjetima, a prvašima čestitamo ipak poseban prvi dan škole.